999999999

Agah Kafkas İlçemizde İncelemelerde bulundu

AK Parti Çorum Milletvekilimiz Agah Kafkas, Belediye Başkanlığına ziyarette bulundu. Belediye Başkanımız Muhammed Esat Eyvaz’ı makamında ziyaret eden Kafkas, ilçede devam eden ve planlanan hizmetler hakkında bilgi aldı.

dsc07386.JPG

Belde Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve AK Parti Gençlik Kolları tarafından karşılanan Milletvekili Kafkas, burada yaptıkları görüşmeden sonra ilçemizde kurulan Sungurlu-Alaca, Alaca-Zile arası A-1 standardında yapılacak karayolunun inşaatını yapacak olan İrfan İnşaata ait şantiyeyi ziyaret etti. Ardından Koçhisar Barajı inşaat alanına geçti. Gövde dolgu çalışmasının tamamlanmasıyla su tutulacak olan Barajde Müteahhit ve Taşeron firma yetkililerinden bilgiler aldı.
Belediye Başkanımız Muhammet Eyvaz’dan Doğalgaz abonelik işlemleri ve ilçedeki yatırımlar hakkında bilgiler alan Milletvekilimiz Agah Kafkas, taahhüt ettikleri hizmetlerin yerine getirildiğini, bu hizmetlerin bitirilerek halkımızın hizmetine biran önce sunmak için ısrarla takip ettiğini söyledi. AK Parti Hükümeti döneminde Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum geneli ve Alaca’nın yıllardır arzuladığı hizmetlere birer birer kavuştuğunu kaydetti.

Koçhisar Barajı’nda sona gelindi

dsc07394.JPGÇorum Milletvekili hemşehrimiz Agah Kafkas, daha sonra Koçhisar Barajı’na giderek, incelemelerde bulundu. Barajın yapımını üstlenen Günsayın İnşaat sahibi Mahmut Yıldız ile bir araya gelen Kafkas, taşeron firma Altınpalet Mağdencilik sahibi İlhan Kanat’dan bilgi alarak, yerinde incelemelerde bulundu.
Baraj hakkında bilgi veren firma yetkilileri,  baraj yüksekliğinin 68 metre olduğunu, bunun şuana kadar 60 metresinin bitirildiğini kalan 8 metrenin tamamlanması için gece gündüz çalıştıklarını ifade ettiler. Yetkililer hava şartları el verdiği sürede söz verdikleri günde su tutulacağını vurguladılar.
Kafkas, Koçhisar Barajı’nın tamamlanmasının ardından Alaca’nın çehresini değiştireceğini belirterek, firma yetkililerine bundan önceki ziyaretinden bu yana epeyce mesafe katettiklerinden dolayı teşekkür etti.

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Sungurlu ilçesine giderek parti teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette Kafkas’a AK Parti Merkez İlçe  Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ve Alaca Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Karagöz eşlik etti.

Sungurlu-Alaca, Alaca-Zile arası
yol yapımı başlıyor

dsc07380.JPGÇorum-Alaca-Yozgat arası duble yol çalışmasının ardından Sungurlu-Alaca, Alaca-Zile arası yol yapımını hayata geçiren Milletvekilimiz Agah Kafkas, bu büyük hizmetleri ile Alaca’ya paha biçilemez bir imkan sağladı.
Bir şehrin gelişmesinde en önemli unsurun yol olduğu gerçeğiyle hareket eden Milletvekilimiz Kafkas, Sungurlu-Alaca, Alaca-Zile arasına A-1 standardında yapılacak karayolunun inşaatı ihalesini alan İrfan İnşaat Şirketi şantiyesi Yozgat yolunda kuruldu. Herhangi bir sorunun olup olmadığını öğrenmek amacıyla Şantiyeye ziyarette bulunan Milletvekilimiz Agah Kafkas, Şirket  yetkilisi Mehmet Yılmaz’dan bilgiler aldı. Ödenek sıkıntılarının olmadığını söyleyen Harita Mühendisi Mehmet Yılmaz, Etüt çalışmalarının başladığını, araç ve makine parkının kurulduğunu, çalışmalara başlamadan araç takviyesi yapılacağını söyledi.
 Yapılacak yolun hükümet tarafından ödeneğinin ayrıldığını belirten Kafkas, önümüzdeki günlerde Karayolları Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nun ilçeye gelerek incelemelerde bulunacağını vurguladı. Yapılacak olan yolun ödenek            probleminin olmadığını, ihaleyi üstlenici firmaya yer  tesliminin yapıldığını söyleyen Milletvekili Kafkas, şantiyenin kısa sürede kurulduğunu ifade etti.

 “Yol konusunda arazi sahiplerinin yardımcı olmalarını bekliyoruz”
Biran evvel şantiyelerini kurdukları için firma yetkilisine teşekkür eden Agah Kafkas, “Karayolu tarihinde müteahhitler çalışır, parasını alamazdı. Ne kadar iş yapabilirsen o kadar ödeneğimiz var. Böyle bir yerde Alacalıların bize yol vermesi lazım ki yol yapalım. Alaca’da yolun geçeceği bu güzergâhta arazisi bulunan hemşehrilerime sesleniyorum, bize yardımcı  olsunlar. Bizde onların mağdur olmaması, paralarının biran önce ödenmesi  için Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunuyoruz” dedi.




Her hakkı saklıdır - © 2009 | Alaca Belediyesi - Telefon: 0364 411 57 91 | Fax: 0364 411 51 75 alaca[et]alaca.bel.tr

Dizayn & Güncelleme: Selim ÖZDEM

Site Yönetim Merkezi | Web e-posta