Güncel Duyurular

Google+

15 TEMMUZ’DA BU MİLLET TARİH YAZDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü İlçemizde çeşitli etkinliklerle anıldı. Kaymakam Kürşad Atak ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu öncülüğünde ilk olarak protokol üyeleri İlçemiz şehitliğini ziyaret etti. Daha sonra ise 15 temmuz gazilerimiz ve şehit yakınlarımız ziyaret edildi. Cumhuriyet Meydanı’nda ise 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Merkez Camii’nde ise öğle namazından önce Mevlid-i Şerif okutulurken, şehitlerimiz için Hatm-i Şerif okundu. Daha sonra ise Cumhuriyet Meydanı’nda 20.00’da başlayan program 24.00’da son buldu.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve akabinde ise İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra ise Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. Açılış konuşmasını Kaymakam Kürşad Atak gerçekleştirdi. 4 yıl önce 15 Temmuz’da ülkemizin tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşadığını söyleyen Atak, “Bundan tam 4 yıl önce Büyük Türk Milletine darbe girişiminde bulunulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletimiz, elllerinde Türk bayrakları ile tankların ve helikopterlerin karşısına dikilerek bu menfur ve kanlı girişime karşı durmuştur. Milletimiz bu duruşuyla kıyamete kadar unutulmayacak demokrasi destanı yazmıştır. Bu destanı unutturmamak en önemli görevlerimizden birisidir. 15 Temmuz gecesini şanlı bir tarih gecesine çeviren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ise, 15 Temmuz’da hain FETÖ terör örgütünün işgal girişimine milletimiz meydanlara inerek, Genel Kurmay Başkanlığı önünde, Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde, boğaz köprüsünde, Atatürk havalimanında, TBMM’de “dur” dedi. O kara geceyi aydınlığa çeviren tüm kahraman şehitlerimizi rahmet anıyor, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 15 Temmuz konulu slayt gösterisi, Mustafa Ünalan ve grubunun ihali ve kahramanlık türküleri seslendirildi. Ayrıca, 15 Temmuz demokrasi ve Milli Birlik konulu öykü, kahramanlarımıza mektuplar ve resim-afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Sohbeti Başlat
Merhaba Nasıl Yardımcı Olabilirim ?
Merhabalar
Nasıl Yardımcı Olabilirim ?