ALACA BELEDİYESİ’NDEN ESNAFA BÜYÜK DESTEK!

Alaca Belediyesi, Korona Virisü nedeniyle ülke genelinde alınan tedbirler kapsamında esnafa bir kolaylık daha sundu. “Zor günleri birlikte atlatacağız” sloganıyla yola çıkan ve zorunlu olmadıkça kimsenin sokağa çıkmaması konusunda duyurular yapan Alaca Belediyesi, kiracısı olan esnaftan da 3 ay boyunca kira almayacak. Bilindiği üzere birçok işletme bu süreçte kapatma kararı aldı. Esnafımızın bu zor günlerde daha da zorlanmaması için belediye, kira ödemelerini 3 ay erteledi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, “Bu zor günlerde esnafımızın ve vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız” dedi.

İHTİYAÇLAR EVLERİNE ULAŞTIRILIYOR

65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları Alaca Belediyesi tarafından karşılanıyor

Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ve Alaca Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, sosyal medya hesaplarından sık sık duyuruda bulunarak, hastalığın yayılmaması için herkesin evinde kalması çağrısında bulunuyor.
İHTİYAÇLARINI BİZ GETİRELİM
Alaca Belediyesi tarafından 60 yaş üstü vatandaşların eczane ve ev ihtiyaçları karşılanacak.
Belediyeden yapılan duyuruda ‘Evde kal ihtiyaçlarını sözle biz getirelim” denildi. 60 yaş üzeri kişiler Alo: 110 ve 0364 411 57 91 numaralı telefondan isteklerini Alaca Belediyesi’ne iletebilecek.
ÖNEMLİ DUYURU
Alaca Belediyesi tarafından yapılan bir diğer duyuru da ise “Değerli büyüklerimiz kendi sağlığınız açısından toplu taşıma araçlarında zorunlu olmadıkça seyahat etmeyiniz. Toplu taşıma araçlarını kullanma zorunluluğu olduğunda da maske ve eldiven kullanınız. Zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmayınız, alınan önlemlere titizlikle uyunuz” denildi.
ZABITA EKİPLERİ HİZMETLERİNDE
Alaca Belediyesi’nin yaptığı duyuruların ardından zabıta ekiplerine 65 yaş üstü vatandaşlar ihtiyaçlarını ilettiler.
Zabıta ekipleri de vatandaşların ihtiyaçlarını alarak, evlerine kadar götürdü. Yapılan hizmet sonrasında vatandaşlar tekrar uyarılarak evde kalmaları tekrar bir istekleri olduğu takdirde bunun bir telefon sonrasında yine karşılanacağı bilgisi verildi.