Yeni makine parkı için çalışmalar başladı

Alaca Belediyesi, seçim vaatleri arasında da yer alan yeni makine parkı için çalışmalarına başladı. Ankara Caddesi üzerinde bulunan ve 110 olarak bilinen Alaca Belediyesi makine parkı ve itfaiye merkezi, Fen İşleri Müdürlüğü ile birlikte eski pancar dairesinin yerine taşınacak.

Yozgat Caddesi’nde bulunan ve Eski pancar dairesi olarak bilinen bölgeyi ziyaret eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, burada yapılan çalışmaları inceledi. Alaca Belediyesi olarak eski pancar dairesinin yerini İtfaiye Merkezi ve Fen İşleri Müdürlüğü olarak kullanacaklarını belirten Başkan Şaltu, “Belediye olarak ilçemize modern bir makine parkı oluşturmak için çalışmalara başladık. Seçim vaatlerimiz içerisinde yer alan makine parkımızı geliştirmek için çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Şeker Fabrikaları A.Ş’ye ait olan alan belediyemiz tarafından modernize edilerek makine parkı haline dönüştürülecektir. Halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için Fen İşleri Müdürlüğümüz, 110 İtfaiye Merkezimiz ve makine parkımız buraya taşınacak” diye konuştu.

Maske denetimleri sıklaştı!

Ülkemizde son günlerde yine yayılımı artan Coronavirüs salgını tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında Kaymakamı Kürşad Atak ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, ilçemizde çeşitli yerlerde denetimlerde bulundu.

Kaymakamımız Kürşad Atak, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Sağlık Müdürü Turgay Çağlayan ve beraberindeki Emniyet mensupları, Sağlık personelleri, Zabıta ekipleri ile birlikte denetimlerini gerçekleştirdi.Cuma günü olması nedeniyle ilçemiz halk pazarından başlayan denetimlerde daha sonra esnafa ve alışveriş yapan vatandaşlara maske ve sosyal mesafe konularında uyarılarda bulunuldu.

Patates tarlasını ziyaret ettiler

Kaymakam Kürşad Atak ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, ilçemizde çiftçilik yapan Mustafa Arslan’ın tarlasını ziyaret ederek burada patates hasadını incelediler. Ürün verimliliği ve çiftçilikle alakalı bilgi alan Kaymakam Atak ve Başkan Şaltu, tarım alanında çalışan vatandaşlarla da sohbet ettiler. Ürünlerin bol verimli olmasını ve bol kazanç sağlamalarını dileyen Kaymakam Atak ve Başkan Şaltu, çalışanlara kolaylıklar dilediler.

Başkan Şaltu, esnaf ziyaretini sürdürdü

Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, esnaf ziyaretlerini sürdürdü. Bulduğu her fırsatta esnafla ve vatandaşlarla iç içe olan Başkan Şaltu, bir taraftan sahada belediyenin çalışmalarını takip ederken, diğer taraftan ise vatandaşlarla ve esnafla sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgiler veriyor.

Alaca’da fizyoterapist hizmete açıldı

Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Alaca’da yeni faaliyete geçen FizyoNur Fizyoterapist işletmecisi Caner Kaya’ya ziyarette bulundu. Yeni iş yerinin hayırlı olmasını dileyen Başkan Şaltu, “Alaca’da bulunmayan bir hizmeti burada faaliyete geçirdiğiniz için teşekkür ederiz. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum” dedi.