Metruk evlerin yıkımı sürecek

Çorum Valiliği tarafından alınan karar çerçevesinde metruk binaların yıkım çalışmaları sürecek. Bilindiği üzere daha önce ilçemizde metruk binaların yıkım çalışmaları yapılmıştı. Vatandaşları rahatsız eden ve farklı amaçlar için kullanılan metruk binaların yıkım çalışması Alaca’da devam edecek. Bu kapsamda ilçe genelinde belirlenen metruk binalar yapılan çalışmaların ardından yıkımları gerçekleştirilecek.

Veli Çayırı’nın yeni misafirleri

Veli Çayırı’na gelen vatandaşlara hizmet veren hayvanat bahçesine yeni misafirler katıldı. Daha önce bulunan ancak yaşları ilerleyen deve kuşları yenileriyle değiştirilirken, çeşitlilik olarak 4 adet yeni iguana getirildi. Ayrıca flamingo gibi farklı hayvanlar da ziyaretçilere sunuluyor.

Veli Çayırı’na millet çeşmesi

Alaca’nın en büyük mesire alanlarından birisi olan Veli Çayırı, vatandaşların özellikle haftasonları en büyük uğrak noktalarından birisi. Bu vesileyle Alaca Belediyesi, bu alanda sık sık yenileme ve değişim çalışmaları gerçekleştiriyor. Aynı zamanda içerisinde hayvanat bahçesinin de yer aldığı Veli Çayırı’na vatandaşların rahat kullanabilmesi için millet çeşmesi yapıldı. İki bölgeye yapılan millet çeşmesiyle vatandaşlar su ihyitacını rahat bir şekilde karşılıyor.

Başkan Şaltu, Avcılar Derneği’nin açılışını gerçekleştirdi

Alaca Avcılar, Atıcılar ve Doğayı Koruma Derneği eski sebze pazarındaki yeni yerine taşındı. 1963 Yılından bu güne ilçemizde hizmet veren dernek, belediyenin katkılarıyla yeni dernek binasını sosyal aktivitelere ve hizmetlere katkı sağlamak amacıyla dizayn edildi.
28 Ekim 2020 Çarşamba günü Kaymakam Kürşad Atak, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Başkan Yardımcısı Fatih Arslan ve sivil toplum örgütleri, üyeler ve vatandaşlarımızın katılımlarıyla açılışı dualar ile gerçekleştirildi.
Katılımcılara teşekkür eden ve açılışta konuşan Dernek Başkanı Hakan Duygun; “Derneğimiz 1963 yılından bugüne kadar aktif faaliyette olup Alacalı avcılarımız sayesinde dostluk ve hoşgörü ile bugünlere kadar gelmiştir. Derneğimiz gerek doğayı korumak, gerek sosyal arkadaşlığı geliştirmek adına büyük işler başarmıştır. Bu anlamda tüm arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yeni yerimiz, belediyemizin katkılarıyla güzel ve sıcak bir ortam oluşturulmuştur. Bu anlamda da derneğimiz binası takdire şayan olmuştur.
Başta Alaca Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şaltu’ beye, Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na, Alaca Ticaret Borsası’na, Üyelerimize ve Emeği geçen Gönüllülerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Binamız açılışında da bizleri onurlandıran Sayın Kaymakamız Kürşad Atak, beye, Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şaltu beye, Belediye Başkan Yardımcımız Fatih Arslan beye, Sivil Toplum temsilcilerine, üyelerimize ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi. Açılış çeşitli plaketlerin takdimi ve ikramların ardından sona erdi.

Doğalgaz abonesi olmayanlar için son tarih 10 Kasım

Alaca Belediyesi, doğalgaz aboneliğine ilişkin bir açıklama yaptı. Evinin önünden doğalgaz boru hattı geçipte abone olmayan vatandaşlar için abonelik işlemleri 10 Kasım 2020 tarihinde sona erecek. Bu tarihe kadar abonelik işlemi yaptırmayan vatandaşların abonelik işlemleri 2021 yılına kalacağı ifade edildi.

Başkan Şaltu’ya Mevlid-i Nebi Haftası ziyareti

İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, makamında ziyaret edildi.
İlçe Müftüsü Fatih Kaya, beraberinde müftülük personeli ile ziyarette bulunurken, Başkan Şaltu ile bir süre sohbet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Şaltu, Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti 97 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. İlk tören 29 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmanın ardından ilçe Kaymakamı Kürşad Atak kürsüye davet edildi. Kaymakam Atak; “Birlik ve dirliğimizi bu gün bu meydanda tüm dünyaya haykırmak devletimi ve milletimizin en önemli günüdür diyerek toplanıp bu coşkuya ortak olmak için buraya hoş geldiniz diyor sizleri saygı ile selamlıyorum. Bir büyük devrim ve Atatürkün milletimize eşsiz bir armağanı Cumhuriyetin ilanının 97. Yılını birlikte kutlamanın coşkusu içerisindeyiz. Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla insanımızın ufkunu genişletmiş, ekonomik sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Sevgili Alacalıalar, ülkemiz üzerinde bulunduğu coğrafya itibari ile politik, stratejik bir cazibeye sahiptir bu nedenledir ki binlerce yıldır aynı topraklar ve aynı bayrak altında yaşayan milletimize plan üstünde plan oyun üstünde oyun oynanmıştır. Yaşadığımız şu günlerde yeniden oyun oynanmaya çalışıldığını sizlerde bilektesiniz. Ancak tek yürek olmuş milletimiz sayesinde oyunlar boşa çıkartılmış bozulmuştur. Bundan sonrada bozulmaya mahkumdurlar.” Diyerek vatandaşlarımız ve resmi erkanın cumhuriyet bayramlarını kutladı.
Tören öğrenciler ve bir vatandaşımızın cumhuriyet şiirlerini okumasının ardından sona erdi.