Başkan Şaltu, mahalle muhtarlarıyla istişarede bulundu

Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, mahalle muhtarları ile istişarede bulundu. Geçtiğimiz Çarşamba günü mahalle muhtarlarını makamında ağırlayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Mahallelerde yaşanan problemlere ilişkin de bilgiler alan Başkan Şaltu, özellikle alt yapı anlamında eksik kalan kısımları tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Mahalle muhtarlarıyla düzenli aralıklarla toplantılar yapmaya çalıştıklarını aktaran Başkan Şaltu, “Mahallelerimizin problemlerini muhtarlarımızdan dinleyerek çözüm için çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Vatandaşlara fidan dağıtıldı

Alaca Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde ilçemizde vatandaşlarımıza dut, çam ve ıhlamur fidanları dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda dağıtılan fidanlar vatandaşlar tarafından ilgi gördü. İlçemizde yetiştirilmesi daha kolay olan fidanları tercih ettiklerini aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, “Orman İşletme Müdürlüğü ile ortaklaşa güzel bir etkinlik düzenledik. Fidan dikimini yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu vesileyle ilçemizde dikimi ve yetiştirilmesi daha uygun olan fidanları vatandaşlarımıza dağıttık. Katkılarından dolayı Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni Koronavirüs Önlemleri! Lütfen Maske ve Mesafeye Dikkat Edelim!

Alaca’nın çehresini değiştirecek projeleri görüştüler

AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Alaca’nın çehresini değiştirecek projelerin hayata geçirileceğini söyledi. Milletvekili Ceylan, Alaca Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, AK Parti Alaca İlçe Başkanı Ragıp Ağaçdan, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Arslan Çetinkaya ve Yusuf Kumaş ile bir araya geldi.
Milletvekili Ceylan, Alaca’nın çehresini değiştirerek projelerle ilgili istişare ederek, vatandaşların refah içinde yaşayacağı bir Alaca için çalıştıklarını ifade etti.

Asfalt yama çalışmaları sürüyor

Alaca Belediyesi ekipleri, bir taraftan alt yapı çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan da bozular yollarda asfalt yama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte çalışmalarını hızlandıran ve bozuk yol bırakmamaya çalışan ekipler, diğer taraftan da tamamlanan yollarda temizlik çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Zeki Gül’den Belediyemize ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı hemşehrimiz Zeki Gül, Alaca Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan ile görüşen Gül, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.  Ziyaretlerinde Gül’e, Hamit Işık’ta eşlik etti.

Çölyak hastaları için yapılan gıda yardımı için teşekkür ettiler

Yıldızhan Mahallesi Muhtarı Serdal Kara ve Tıp Fakültesi öğrencisi Feyza Nur Kaplan, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’yu makamında ziyaret etti.
Alaca Belediyesi’nin çölyak hastaları için gulitensiz gıda yardımını takdirle karşıladıklarını belirten Kara ve Kaplan, “Başkanımız Halil İbrahim Şaltu’ya bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Böyle bir hizmetin verildiğini duyduğumuzda çok sevindik ve başkanımızı ziyaret etmek istedik” diye konuştular. Başkan Şaltu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti. Başkan Şaltu, gulitensiz gıda desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Belediyemizden gulitensiz gıda yardımı

Alaca Belediyesi tarafından Çölyak hastalarına gulitensiz gıda yardımı yapıldı. Çölyak hastalığı ile mücadele eden ve gulitensiz gıdalarla beslenmesi gereken vatandaşlar Alaca Belediyesi tarafından tespit edildi. Başkan Şaltu’yu makamında ziyaret eden Çölyak hastaları kendilerine verilen gulitensiz gıdalar için Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’ya teşekkür etti.
Başkan Şaltu, çölyak hastalarının sorun ve isteklerini de dinleyerek, kendilerine yardımcı olabilmek için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi. Konu hakkında açıklama yapan Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir; “Sosyal belediyeciliğin çok güzel bir örneğini sergileyerek, 15 çölyaklı aileye yardım yapan Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’yu gönülden tebrik ediyor ve sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Derneğimizin rehberliği ile üyelerimizin Alaca Belediyesi yetkilileriyle görüşerek yardım yapılmasının sağlanması bizi çok mutlu etti.Daha önceden Çorum Belediyesi’nin yapmış olduğu ve halen de devam eden bu tip glutensiz ürün yardımlarının diğer belediyelere de örnek olmasını diliyoruz. Çölyaklıların tükettiği glutensiz ürünlerin çok pahalı ve zor ulaşılır olması nedeniyle büyük zorluklarla baş etmeye çalışan ihtiyaç sahiplerine verilen bu yardımlar çok büyük ikrama geçiyor. Umarım bu önemli hizmetler artarak devam eder” dedi.