Battal Dede Parkı Millet Bahçesi oluyor

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, son günlerde ilçelere yönelik sağladığı kazanımlara bir yenisini daha ekledi. Milletvekili Ceylan’ın yaptığı girişimler neticesinde Alaca’da bulunan Battal Dede Parkı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülme için 500 bin TL ödenek sağlandı. TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerine katılmanın yanında bakanlıklardan Çorum’a hizmet ve yatırım getirilmesi için de yoğun çaba sarfeden Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’nun Millet Bahçesi konusundaki talebini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a aktardı. Milletvekili Ceylan’ın ilettiği proje Bakan Kurum tarafından da kabul edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Bakan Murat Kurum’un direktifleriyle kabul edilen proje ile Battal Dede Parkı’nın Millet Bahçesi olarak düzenleneceğini vurguladı. Alaca Denizhan Mahallesi’nde bulunan parkta uygulanacak projenin 2 milyon 454 bin 112 TL tutarında olduğunu anlatan Milletvekili Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, Alaca Belediyesi’ne Millet Bahçesi için 500 bin TL destek aktarıldığını bildirdi. Alaca Belediyesi tarafından yapılan fizibilite, mimari ve peyzaj çalışmaları ile atıl durumda bulunan 21 bin 318 metrekare alana sahip Battal Dede Parkı’nın modern bir hale geleceğini söyleyen Ceylan, Alaca Belediyesi tarafından vatandaşların aileleri ile birlikte sosyalleşebileceği modern bir yaşam alanının en kısa zamanda ilçeye kazandırılacağını kaydetti. Ceylan, yapılacak olan yatırımın Alaca’ya hayırlı uğurlu olmasını temenni ederken, göreve geldiği günden beri başarılı çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’nun da her zaman destekçisi olduklarını ifade etti.
Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ise, Millet Bahçesi’ne destek veren başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olmak üzere, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a, İl Başkanı Yusuf Ahlatçı’ya ve İlçe Başkanı Ragıp Ağaçdan’a teşekkür etti.

Karslı’dan Başkan Şaltu’ya ziyaret

Çopraşık Köyü İmamı Eren Karslı, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’yu makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Şaltu, Karslı’ya teşekkür etti.

İsmailli Köyü Derneği’nden ziyaret

İsmailli Köyü Dernek Başkanı Mustafa Güler, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’yu makamında ziyaret etti. Dernek çalışmaları hakkında Başkan Şaltu’ya bilgi veren Güler, İsmailli Köyü’nde yapılan çalışmalar hakkında da istişarelerde bulundu. Başkan Şaltu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Mustafa Güler’e teşekkür etti.

Başkan Şaltu, vatandaşların sorunlarını dinlemeye devam ediyor

Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, vatandaşların sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Ülke olarak koronavirüs nedeniyle zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, sosyal mesafeyi koruyarak vatandaşlara ziyaretlerini sürdürüyor. Genelde evinden çıkıp mesaiye yürüyerek gelen ve her daim vatandaşların yanında olan Başkan Şaltu, vatandaşlarla istişare etmeyi de ihmal etmiyor. Talepleri birinci ağızdan dinleyen Belediye Başkanı Şaltu, vatandaşlardan gelen taleplere anında müdahale ederek çözüme kavuşturuyor.

Alaca Belediyesi, yeni yılda kiralara zam yapmayacak

Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Covid-19 salgınının yol açtığı ekonomik hasarın giderilmesine katkıda bulunmak amacıyla kiracıların 2021 yılı kira ücretlerine zam yapmama kararı aldıklarını müjdeledi.
Koronavirüs nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de esnaf ve kiracıların zor bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Şaltu, “Mülkiyeti Alaca Belediyesine ait olan ve kirada bulunan taşınmazların, pandemi sürecinden dolayı zor durumda olan esnaflarımıza katkı sağlamak için zam yapmayacağız. Bizler esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Bu zor günleri de birbirimize destek çıkarak atlatacağız inşallah” dedi.