BAŞKAN ŞALTU, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Belediye Başkanımız Halil İbrahim ŞALTU, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yıl sonu karne dağıtımında Dr. Ali Dedekargınoğlu İlkokulu öğrencilerinin sevincine ortak oldu.
Karne dağıtım töreninde Kaymakam Hicabi AYTEMÜR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz KILINÇ ve daire amirleri yer aldı.

Yasin Hatipoğlu’ndan ilçemize ziyaret

Eski Belediye Başkanlarımızdan ve Refah Partisi Eski Milletvekili Yasin HATİPOĞLU Alaca ilçemizi ziyaret etti. Cumhuriyet Meydanı’nda Kaymakamız Hicabi AYTEMÜR, Belediye Başkanımız Halil İbrahim ŞALTU, Alaca Esnaflarından İsmet YAYDEMİR ve Alacalı hemşerilerimizle çay içti.

Demirci ustası Özdemir’den Başkan Şaltu’ya hediye

İlçemiz Kalecikkaya Köyü’nde ikamet eden ve 68 yıldır demircilik yapan Usta Ferhat Özdemir, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’ya kendi eliyle yaptığı nacağı hediye etti.

Alaca Deresi temizleniyor

Alaca Belediyesi, DSİ işbirliği ile Alaca’nın ortasından geçen dere de temizlik çalışmalarını yürütüyor. Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde ekiplerimiz, çevreye rahatsızlık veren Alaca Deresi’ni temizleyip kötü kokulardan arındırıyor.

Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı’na hazırlanıyor

Alaca Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıkların yer alacağı hayvan pazarında temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. Ekipler, hayvan pazarında ilaçlama ve temizlik çalışmaları yaparak Kurban Bayramı öncesine hazırlık yaptı.

Alaca’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından öğrencilerin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla, yaklaşık 5 bin öğrencinin katılımıyla “Alaca Öğrenme Şenliği” yapıldı.
Alaca Kaymakamlığı ve Alaca Belediyesince Veli’nin Çayırı mesire alanında organize edilen etkinlikte binlerce öğrenci eğlenceli vakit geçirdi. Şişme oyun gruplarında aktiviteler yapıp, eğlence ekipleriyle dans eden çocuklara pamuk şeker, mesir macunu, ekmek arası döner ve meşrubatlar ikram edildi.
34 kurumun stant kurarak tanıtım yaptığı etkinlikte, yıl içinde çeşitli yarışmalarda ve eğitiminde başarılı olan çocuklara bisiklet, tablet, bilgisayar gibi hediyeler verildi. Yaklaşık 5 saat süren etkinlikte çocuklar, sona ermekte olan eğitim öğretim sezonunun yorgunluğunu attı.
Saygı duruşunda bulunulması akabinde ise İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Müftülük Kur’an Kursu talebeleri tarafından ilahi ekibi sahne aldı. Alaca Halk Eğitim Merkezi tarafından 3’lü Trio gösterisi, öğretmenler tarafından müzik dinletisi, Kırşehir yöresine ait davul zurna ekibi, Fatih Ortaokulu halk oyunları ekibi, Çorum Belediyesi bando ekibi gösterilerini sundu. Programda, Fatih ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu tarafından yöresel oyunlarımız olan mendil kapmaca ve yumurta oyunları gibi oyunlar oynandı. Ateş gösterisi, Hacivat-Karagöz oyunu, Aşık ile Maşuk gibi gösterilerin de yapıldığı şenlikte Alaca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü kursiyerleri tarafından müzik konseri de verildi.
Törende konuşan Vali Yardımcısı Tamer Orhan, düzenlenen “Öğrenme Şenliği”nin Çorum ve ilçelerine örnek bir proje olduğunu belirterek, bu güzel programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Orhan, programın diğer ilçelere de örnek olacağını ifade etti. Alaca Kaymakamı Hicabi Aytemur, törende yaptığı konuşmada, eğitimin önemini bildiklerini, bu nedenle Alaca’da ilk defa örnek olabilecek bir öğrenme şenliği düzenlediklerini söyledi. Şenliğin birçok amaca hizmet ettiğini belirten Aytemur, “Biliyoruz ki insan; insan olarak doğmaz, insan olmayı öğrenir. Çocuklarımıza yıl boyunca daha iyi, daha güzel, daha adil, daha merhametli insan nasıl olacaklarını öğretmeye çalışıyoruz. Bu şenliğin birkaç amacı var ama temel amacı çocuklarımıza daha iyi insan, paylaşmayı, dayanışmayı, adaleti bilen insan olmayı öğretmektir.” dedi.
Kovid-19 salgınının iki yılda çocukların üzerinde olumsuz etkiler bıraktığına dikkati çeken Aytemur, öğrenme şenliğinin bu olumsuz etkilerin silinmesinin başlangıcı olarak gördüklerini kaydetti. Özgüveni yüksek nesiller yetiştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Aytemur, “Özgüvenli çocuklara, nesillere ihtiyacımız var. Bu şenlikte çocukları kurumlarla tanıştırarak, özgüvenlerini artırmak istiyoruz. Biliyoruz ki coğrafyayı değiştiren şey para, petrol, doğalgaz değildir, coğrafyayı değiştiren o coğrafyanın çocuklarıdır, gelecek nesilleridir. Alaca’nın, Çorum’un bu ülkenin ve bu coğrafyanın ileride hakimi ve hakemi olacak çocukların yetişmesi, özgüvene sahip nesillerin yetişmesi için bir nebze katkımızın olması bizi mutlu edecektir.” diye konuştu. Akademik eğitimle moral ve ahlak eğitiminin iç içe geçmesini arzuladıklarının altını çizen Aytemur, şunları kaydetti:
“Birin binden küçük olduğunu ama helal bir liranın, haram bin liradan büyük olduğunu da bilsinler istiyoruz. Bir anlık adalet, bin yıllık ibadetten daha değerlidir, daha önemlidir. Kardeşliği, paylaşmayı, dayanışmayı sağlayan bu şenliğin amacına ulaşmasını umuyorum.”
Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ise uzun süren salgın döneminin ardından ilçedeki öğrencileri bir araya getirmek istediklerini, uzun süre hazırlık yapıp, güzel bir etkinlik yaptıklarını kaydetti. Etkinlikte emeği geçen tüm kurumlara teşekkür eden Başkan Şaltu, tüm öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Etkinlik sonunda protokol üyeleri de katılımcı gençlere eşlik ederek halay çekti. Programa tüm Alaca protokolü, Çorum protokolü, çeşitli kurum ve kuruluşla birlikte sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından yoğun bir katılım oldu.