Alaca Belediyesi’nden haşereyle mücadele çalışması

Alaca Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden sinek, sivrisinek ve larvalara karşı ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Periyodik aralıklarla tüm mahalleleri ilaçlayan belediye ekipleri, şehir genelinde kanal ve göletleri de düzenli olarak ilaçlıyor.
Özellikle çöp konteyneri, Alaca deresi ve park alanlarında ilaçlama çalışmalarını sürdüren ekipler, bu çalışmaları her 15 günde bir, konteynerlerin temizliğini ve ilaçlamasını ise ayda bir şekilde gerçekleştiriyor.

Vali Doç. Dr. Dağlı’dan Alaca Belediyesi’ne ziyaret

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI, beraberinde Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet BEKTAŞ, Kaymakam Hicabi AYTEMÜR, İl Emniyet Müdürü Arif PEHLİVAN, Belediye Başkanımız Şerif ARSLAN’ı ziyaret ederek, hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Ziyarette, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İsa DURU, İl Genel Meclis Üyeleri Tuncay OKUR, Bülent ÖZDEMİR, Ticaret Borsası Başkanı Arslan GÜR ve Belediye Başkan Yardımcısı Oktay YELKUVAN hazır bulundu. Belediye Başkanımız Şerif ARSLAN, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, teşekkür etti.

10 yılı geçmiş su sayaçlarını değiştirmeyi unutmayın!

Alaca Belediyesi, 23.112023 tarihli ve 32378 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kanun gereğince 10 yılı aşmış su sayaçlarının değiştirilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “23.112023 tarihli ve 32378 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kanun gereğince 10 yılı aşmış su sayaçlarının değiştirilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde 3500 TL idari para cezası uygulanacaktır. Yasa koyma yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne aittir. Kanun yürütücüsü ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Çorum İl Müdürlüğü’dür. Alaca Belediyesi su sayaçlarının kullanıcısıdır. Belediyemizin resmi gazetede yayımlanan kanunlara uyma yükümlülüğü gereğince üretim tarihi 10 yılı geçmiş su sayaçlarının değiştirilmesi gerekmektedir” denildi.

Başkan Şerif Arslan, Otantik Dekorasyon’un açılışını gerçekleştirdi

İşletmeciliğini İsmail Türk’ün yaptığı Otantik Dekorasyon ve Sanat Atolyesi hizmete açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Şerif Arslan, MHP İlçe Başkanı İsa Duru, Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Yelkuvan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Ataç ve davetliler katıldı. Belediye Başkanı Şerif Arslan, yeni işletmenen hayırlı olmasını temenni ederek, “İsmail Türk kardeşime işlerinde başarılar diliyorum” dedi. Otantik Dekorasyon, Denizhan Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:20 adresinde hizmete açıldı. Ahşap çardak, bahçe oturma grubu gibi işlemlerin yapıldığını ifade eden İsmail Türk, ahşap salıncak, Montessori çocuk yatağı ahşap eskitme , ahşap restorasyon , masif yemek masası ve ahşaba dair her şey ile Alaca halkına hizmet verdiklerini söyledi.

Şehitlik ve şehit aileleri ziyaret edildi

Belediye Başkanı Şerif Arslan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İsa Duru, Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Yelkuvan ve Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Ramazan Demiralan ile birlikte şehitlik ve ilçemizde bulunan şehit ailelerini ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek’ten Başkan Arslan’a ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, beraberinde Milli Eğitim Şube Müdürleri Arslan Arslan ve Müslim Kılıç ile birlikte Belediye Başkanı Şerif Arslan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Şerif Arslan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, teşekkür etti. Alaca üzerine sohbet edilen ziyarette Milli Eğitim Müdürü Kodek, Başkan Arslan’a Alaca için yapacağı çalışmalarda şimdiden başarılar dilediğini ifade etti.

Ticaret Borsası’dan ‘hayırlı olsun’ ziyareti

Ticaret Borsası Başkanı Arslan GÜR ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanımız Şerif ARSLAN ve Başkan Yardımcımız Oktay YELKUVAN’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kamu Sen’den Başkan Şerif Arslan’a ziyaret

Kamu-Sen Çorum İl Temsilcisi Selim AYDIN, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Fatih GÖK, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Emir DAĞAŞAN, Türk Yerel Hizmet-Sen İl Temsilcisi Vedat KAYALI, ve Türk Enerji-Sen İl Temsilcisi Fatih DURSUN, Belediye Başkanımız Şerif ARSLAN’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkanımız ARSLAN, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, teşekkür etti.

Muhtarlardan hayırlı olsun ziyareti

İlçemiz mahalle muhtarları Belediye Başkanımız Şerif ARSLAN’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Başkanımız ARSLAN, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, teşekkür etti.

Ekiplerimiz 4 ana caddede oluşan boşlukları giderdi

4 ana caddemizde bulunan yol butonlarından oluşan boşluklar ekiplerimiz tarafından titizlikle gideriliyor.