Milletvekili Ahmet Sami Ceylan Alaca’ya müjdeyi verdi

AK Parti MKYK Üyesi, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile yaptıkları bire bir görüşmenin ardından Alaca ile ilgili müjdeyi verdi. İlçemizin uzun süredir beklediği Genel Cerrahi Uzmanı Temmuz ayı içerisinde göreve başlayacak. Yapılan bu atama ilçemizde büyük sevinçle karşılandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Ceylan, “Alaca’mız Çorum’un en gözde ilçelerinden birisidir. İlçemizin diğer problemleriyle olduğu gibi Devlet Hastanesi’nin eksikleriyle yakinen ilgileniyoruz. Bunun için Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Genel Cerrahi Uzmanı Alacamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Yüzme havuzunun ihalesi yapıldı

Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şaltu tarafından ilçemize kazandırılan bir yatırımın daha ihalesi gerçekleştirildi.

Alaca’ya yapılacak olan yarı olimpik yüzme havuzu 300 gün sonra Alacalıların hizmetine girecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Alaca’ya yaptırılacak olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun projesinin tamamlanmasının ardından ihalesi de yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, Yarı Olimpik yüzme havuzunun ihalesini yaptık. 300 gün sonra halkımızın hizmetinde Alacamıza hayırlı olsun” şeklinde paylaşımda bulundu.

Başkan Şaltu, plaket verdi

Alaca Engelliler Derneği’ne bağış yapan Dona Köyü’nden Adıgüzel Yılmaz’a katkılarından dolayı plaket verildi.
Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ve Alaca Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Görür, Alaca Engelliler Derneği’ne değerleri katkılarından dolayı Adıgüzel Yılmaz’a teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Yeni makina parkı hizmette

Alaca Belediyesi tarafından daha önce Ankara Caddesi üzerinde bulunan ve Yozgat Caddesi’ne taşınan makina parkı yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Belediye ekipleri eksik kalan bölgelerde de tarafından tadilat ve tamiratlarını tamamladı. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, “ilçemize yakışır bir makina parkını halkımızın hizmetine sunduk. İtfaiye ile Park ve bahçelerde bulunan ekiplerimiz için burada vatandaşlarımıza hizmeti daha akıcı hale getirmiş olduk. hayırlı olsun “ dedi.

Şehitliğe çiçek ekildi

Alaca Belediyesi, İlçemiz Şehitliğine çiçek ekimi gerçekleştirdi. İlçemiz genelinde bulunan park ve bahçelerde çiçek ekim çalışmalarını gerçekleştiren belediye ekipleri, İlçemiz Şehitliğine de çiçek ekimi yaptılar.

Alaca Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu

Alaca Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında ilçede yardıma muhtaç olan vatandaşlara aşevi kartı dağıtarak vatandaşların Ramazan ayı boyunca sıcak yemek ve pidelerden faydalanmalarını sağladı.
Bu kapsamda Alaca Belediyesi Aşevi aracılığıyla Ramazan ayı boyunca günlük 1500 kişilik sıcak yemek, 4500 kişilik ise pide dağıtımı gerçekleştiriyor. Ekipler, Ramazan ayı boyunca evinden dışarı çıkamayan vatandaşlara yemek ve pide ikramını evlerine yapıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Ramazan ayı boyunca her yıl olduğu gibi ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanındayız. Pandemiden dolayı yaşadığımız sıkıntılı günlerde ekiplerimiz, günlük sıcak yemekleri vatandaşlarımızın evlerine götürüyor. 1500 kişilik sıcak yemeğin yanında 4500 kişilik te günlük pide dağıtımımızı gerçekleştiriyoruz.

Yüce Allah yapmış olduğumuz ibadetleri, tutmuş olduğumuz oruçları, duaları kabul eylesin” dedi.

PARKLARIMIZ ARTIK DAHA GÜVENLİ!

Veli Çayırı, Necmettin Erbakan Parkı, Günhan Parkı, Alparslan Türkeş Parkı gibi parklarımız artık 7/24 saat güvenlik kameraları ile denetlenmektedir.

ALACA GELİŞİM STRATEJİLERİNİN TESPİT EDİLMESİNE YÖNELİK ANKET YAPILIYOR / ANKET İÇİN TIKLAYIN

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen, Alaca Belediyesi’nin yararlanıcısı olduğu “Alaca İlçesi Gelişim Stratejileri Raporunun Hazırlanması” projesi için internet ortamında anket yapılıyor. Araştırmanın amacı Alaca ilçesinin gelişmesi ve kalkınmasına hizmet edecek fikir ve faaliyetlerin belirlenmesidir. Ankete katılım yaklaşık 10 dakika sürmektedir. Gönüllülük esasıyla vereceğiniz yanıtların doğruluğu, hazırlanacak olan “Alaca İlçe Gelişim Stratejisi” belgesinin sağlıklı ve başarılı olması açısından son derece önemlidir. Elde edilen veriler kişisel bilgilerinizi içermeden yalnızca araştırma amaçlı kullanılacaktır. Ankete katılmak için https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJ7OFC7yXaWzhuqc_8sSmSCiGRJx304ngdNdgUXMu0vBA6rw/viewform linke tıklamanız yeterli olacaktır.

Büyük Zaferin 106. Yıl dönümü

Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şaltu; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yıl dönümü

dolayısıyla anma ve kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Şaltu, “Çanakkale Zaferi, büyük imkansızlıklara rağmen, milletimizin bağımsızlığını, onurunu ve vatanını korumak uğruna yapabilecekleri fedakarlıkları gözler önüne seren şanlı bir destandır. Şehitlerimizi saygı, minnet, rahmet ve hayır dualarıyla yad ediyoruz.” dedi.

Belediye ekipleri yol yapım ve ağaç budama işlemlerini sürdürüyor

Alaca Belediyesi, bir taraftan altyapı çalışmalarını ve kaldırım çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan da ağaç budama ve yol temizleme çalışmalarını devam ettiriyor. Özellikle ana caddeler ve ara sokaklarda çalışmalarını sürdüren ekipler, yol kenarlarında bulunan ağaçların da budamasını gerçekleştiriyor.