Büyük Zaferin 106. Yıl dönümü

Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şaltu; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yıl dönümü

dolayısıyla anma ve kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Şaltu, “Çanakkale Zaferi, büyük imkansızlıklara rağmen, milletimizin bağımsızlığını, onurunu ve vatanını korumak uğruna yapabilecekleri fedakarlıkları gözler önüne seren şanlı bir destandır. Şehitlerimizi saygı, minnet, rahmet ve hayır dualarıyla yad ediyoruz.” dedi.

Belediye ekipleri yol yapım ve ağaç budama işlemlerini sürdürüyor

Alaca Belediyesi, bir taraftan altyapı çalışmalarını ve kaldırım çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan da ağaç budama ve yol temizleme çalışmalarını devam ettiriyor. Özellikle ana caddeler ve ara sokaklarda çalışmalarını sürdüren ekipler, yol kenarlarında bulunan ağaçların da budamasını gerçekleştiriyor.

Belediye Meclis üyeleri yeni makina parkını gezdi

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona ererken, Meclis üyeleri Alaca Belediyesi tarafından yeni yerine taşınan makina parkını yerinde inceledi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan ve Başkan Yardımcısı Şerif Arslan yeni yerine taşınan makina parkıyla ilgili belediye meclis üyelerini bilgilendirdi.

İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay’dan Alaca Belediyesi’ne ziyaret

İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, beraberinde Alaca AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Karagöz, Dursun Kaya ve MHP Meclis Üyesi Nazım Çetin ile birlikte Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’yu ve Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Alaca ve köylere yapılan yatırımlar ele alındı.

Başkan Şaltu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Alacalı kadınlarla buluştu

Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle AK Parti Kadın Kolları ve Belediye Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ile biraraya geldi. Belediye Battaldede Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Şaltu konuşma yaptı. Belediyenin yaptığı çalışmalar ve projeleri ile ilgili kadınlara bilgi veren Başkan Şaltu, yapılan hizmetleri tek tek anlattı. Kadınların taleplerini de dinleyen Başkan Şaltu, her zaman için kadınların taleplerini yerine getirmek üzere çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

KAMUOYUNA DUYURU

Cumhuriyet Meydanı’ndan Alaca Belediyesi hayvan barınağına götürülen sokak köpeği hakkında;

Vatandaşlarımızın şikayeti üzerine Alaca Belediyesi hayvan barınağı görevlileri tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndan alınarak barınağa taşınan sokak köpeği ile ilgili sosyal medyada art niyetli görüntüler yer almaktadır. Alaca Belediyesi olarak sokak hayvanları konusundaki hassasiyetimiz tüm ilçe halkımız tarafından bilinmektedir. Sokakta bakıma muhtaç ve hasta olan hayvanlarımızı veteriner eşliğinde hayvan barınağında bakımlarını gerçekleştiriyor, gerekli tedavi ve aşılarını yaptıktan sonra doğal ortamlarına bırakıyoruz.

09 Mart 2021 Salı günü saat 11:00 ile 11:15 arasında barınakta görevli iş arkadaşlarımız Cumhuriyet Meydanında sağlıksız ve sahipsiz sokak köpeğini  belediye barınağına götürmek üzere almışlardır.  Durum, sosyal medyada yayımlanan 2 saniyelik görüntüden ibaret değildir. Görevlilerimiz tarafından barınağa taşınan sokak köpeği gerekli tedavisi yapılarak doğal ortamına tekrar bırakılmıştı.  Olay sosyal medyada yer aldıktan hemen sonra görevlilerimiz ile ilgi gerekli soruşturma başlatılmış ve geniş kapsamlı kamera kayıtları incelenmiştir. Gerek emniyetteki kayıtlar gerekse belediyemizdeki kayıtlarla birlikte personelimiz İlçe emniyet müdürlüğünce de ifade alınmaya çağrılmıştır.

Belediyemiz, sokak hayvanları için özel barınak yapmış, sağlıksız hayvanları toplayarak barınakta tedavi etmekte ve tedavi sonrasında doğal ortamına tekrar bırakmaktadır. 2021 yılının sadece ilk 3 ayında 44 adet sokak köpeğimiz aşılanmış tedavileri yapılmış ve doğal ortamına bırakılmıştır.  Görmek isteyen vatandaşlarımız için barınağımızın kapısı mesai saatleri içerisinde açıktır. Sosyal medyada gösterilen video tamamen artniyetlidir.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Afet durumunda Alaca’nın beslenme kapasitesi tespit edildi

Türk Kızılay’ı Ankara Bölge Afet Yönetimi Birim Yöneticisi Deniz Adir ve Afet Yetkilisi Erkan Damar, Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda Kızılay Alaca Şube Başkanı Fatih Arslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, “Allah göstermesin ilçemizde afetlik bir durum söz konusu olduğunda Alaca’nın beslenme kapasitesinin tespit çalışmalarını gerçekleştirdik. Böyle bir durumu kimse istemez ancak, yaşamamız durumunda beslenme kapasitemizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Türk Kızılay’ı Ankara Bölge Afet Yönetimi Birim Yöneticisi Deniz Adir ve Afet Yetkilisi Erkan Damar’a ziyaretleri ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Şaltu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti

Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek, okul idarecileri ile görüştü. Alaca Belediyesi olarak her zaman eğitim kurumlarının yanında olduklarını ifade eden Başkan Şaltu, “Ne zaman neye ihtiyacınız olursa her zaman yanınızdayız. Bunu yaptığımız çalışmalar ile de gösteriyoruz zaten. Eğitime olan desteğimiz her zaman sürecek” dedi.

Başkan Şaltu, Muhasebeciler Haftası’nı kutladı

Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şaltu, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebeciler Haftası nedeniyle Alaca Temsilcisi Nihat Turgut’u ziyaret etti. Tüm muhasebecilerin haftasını kutladığını belirten Başkan Şaltu, Nihat Turgut ile bir süre sohbet etti.